Hlavní obsah

Muž se utopil v jezu při zachraňování svého psa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střítež
Aktualizováno

Šestatřicetiletý muž zahynul v sobotu odpoledne při záchraně svého psa, který uvízl v jezu řeky Rožnovská Bečva u obce Střítež nad Bečvou na Vsetínsku. Psa se zachránit podařilo, muže však vytáhli z vody až přivolaní policisté. Snažili se ho rozdýchat, ale neúspěšně, řekla krajská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle ní muž vstoupil do řeky sám, aby zvířeti pomohl. "Šel vyprostit černého retrívra z víru, který ho ale samotného strhl. Policisty přivolala kolemjdoucí svědkyně," uvedla Bartíková.

Na břehu byla jeho desetiletá dcera 

Dodala, že hlídka se zrovna pohybovala poblíž. Policisté muže bez jištění vytáhli na břeh, ale i přes rychle poskytnutou pomoc se jej zachránit nepodařilo. Se zemřelým byla u řeky i jeho asi desetiletá dcera.

V krátké době se v regionu jedná o druhý případ utonutí. Ve středu bylo po opadnutí záplavové vlny, která od rána zasáhla Zlínský kraj, nalezeno v části Zlína Lužkovice tělo neznámého muže. Podle lékaře bylo příčinou jeho smrti právě utonutí.

Podle Bartíkové by lidé neměli podceňovat hrozbu, kterou skýtá pohyb ve vodních tocích, přestože se jejich hladina snížila a s výjimkou řeky Moravy již nevykazují stupně povodňové aktivity. "Proud je stále dost silný. I když to tak nemusí na první pohled vypadat, je to riskantní a nebezpečné," uzavřela krajská policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám