Hlavní obsah

Za napomáhání čtyřnásobnému vrahovi dostal muž 19 let

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Za napomáhání čtyřnásobnému vrahovi Romanu Postlovi stráví ve vězení David Černý 19 let. Rozhodl o tom v pátek ústecký soud. Postl potrestán nebude, zemřel po přestřelce s policisty. Podle soudu sice Černý nevraždil, ale věděl, že Postl má zbraň a chce ji použít.

Článek

Na začátku září 2008 Postl u benzinové stanice u Teplic zastavil vůz místního podnikatele s tím, že potřebuje vodu do chladiče. Podnikatele zastřelil do hlavy, s Černým pak jeho mrtvolu schoval.

O den později pak Postl zastřelil čerpadláře u jedné z ústeckých pump v Předlicích. Další den se jeho obětí stal Vietnamec v chomutovské herně.

Na všech těchto případech se Černý podle soudu podílel nebo pomáhal prodat věci uloupené během vražd. Postl pak při útěku z herny, zastřelil policistu a pokusil se zabít svědka. Sám byl při přestřelce těžce zraněn a o několik dní později zemřel v nemocnici.

Reklama

Související články

Chomutovský vrah Postl zemřel v nemocnici

Devětatřicetiletý Roman Postl z Teplicka, který je obviněn ze čtyř vražd, v pondělí odpoledne zemřel v nemocnici. Postl podlehl následkům střelného poranění.

Výběr článků

Načítám