Hlavní obsah

Pes Hero vyčenichal v opuštěném dole dva páry zlodějů najednou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dvě dvojice zlodějů vypátral ve čtvrtek odpoledne v jednom z opuštěných ostravských dolů policejní služební pes jménem Hero. Na to, že v nadzemním objektu se pohybují nějaké osoby, policii upozornil pracovník ostrahy. Nakonec vyšlo najevo, že zloději o sobě navzájem vůbec nevěděli.

Článek

Policejní psovodi začali budovy v areálu dolu prohledávat hned poté, co dorazili na místo. „V prvním patře jedné z budov pes vypátral v rohu jedné z místností muže a ženu. Svým štěkáním pak označil také batoh s nářadím i kusy železa. Podezřelí byli zadrženi, policisté zajistili také nalezené věci,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Pes ale ve své práci nepřestal a neomylně vedl svého pána do přízemí budovy. „Hero pak štěkotem označil další dvě osoby, tentokrát dva muže, kteří se skrývali za závěsem. Potom pes pokračoval sálem po stopě a štěkotem označil krumpáč, nářadí a batoh,“ uvedla mluvčí.

Našel desítky ventilů k ústřednímu topení

Policisté pak dokončili ohledání místa činu, a zajistili množství dalšího zlodějského nářadí,kromě dalšího krumpáče i pákové nůžky. "Ve zdech objektu objevili policisté i otvory, kterými se podezřelí zřejmě prokopávali do vedlejších místnosti,“ doplnila policistka.

„Pes Hero také nalezl 24 kusů demontovaných ventilů ústředního topení. Škoda na majetku byla předběžně stanovena ve výši 75 000 korun,“ dodala.

Všichni čtyři zadržení byli obviněni z přečinů krádež a poškozování cizí věci, policie případ šetří ve zkráceném řízení.

Psovod se svým parťákem střežili evakuovanou nemocnici

Vypátrat v tak rozlehlých objektech rovnou čtyři podezřelé i s ukradenými věcmi se nepoštěstí každý den. Úspěch policii těší o to více, že psovod Jan Sommer a jeho pes Hero za sebou mají obtížné období povodní. V minulých dnech střežili evakuovanou nemocnici v Bohumíně.

Na dotaz, jak bude pes za svůj výkon odměněn, psovod řekl: "Je velmi skromný, za akci mu stačí cvičný míček, šťastný je i tehdy, když ho pochválím. Ale určitě si zaslouží i přilepšení ke granulím ve formě nějakého masa.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám