Hlavní obsah

Dvojice nutila k prostituci 13letou dívku, dostala pět a osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Krajský soud v Plzni poslal v pátek na pět let za mříže sedmatřicetiletou Zdeňku Záhořovou a na osm let jejího čtyřiatřicetiletého druha Josefa Böhma. Pár dlouhodobě nutil dvě dívky k prostituci. Jedna z nich takto začala vydělávat už ve 13 letech a byla nabízena klientům i v období těhotenství.

Článek

Záhořová s Böhmem brali dívkám vydělané peníze a za klienty je vozili i do zahraničí.

Böhm byl potrestán za kuplířství, ohrožování mravní výchovy, nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek. Za kuplířství už byl v minulosti odsouzen. Záhořová byla odsouzena kromě drogového deliktu za stejné činy.

Podle spisu Záhořová od října 1996 do září 1998 nutila i za použití násilí nezletilou k prostituci a brala jí vydělané peníze. Dívce bylo v roce 2006 necelých 14 let. Později od července 2000 do září 2005 a dále od července 2007 do března 2008 se k ní přidal i Böhm, dívku převezli také do francouzského Štrasburku. Podle spisu to bylo i v době jejího těhotenství. Když se dítě narodilo, vyhrožovali jí jeho odebráním. Böhm dívku nutil užívat i pervitin. Druhé z děvčat pro ně podle spisu muselo pracovat v letech 1999 až 2001.

U soudu Záhořová skutky popřela. S mladší z dívek se prý seznámila v Chebu, staly se z nich kamarádky. Dívka se k ní nastěhovala, měsíčně jí přispívala na bydlení a stravu. Záhořová uvedla, že až později přišla na to, že se živí prostitucí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám