Hlavní obsah

Padající omítka zranila v Liberci pětiletou dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Padající omítka zranila v pátek odpoledne v Liberci pětiletou holčičku, děvčátko bylo odvezeno k ošetření do liberecké nemocnice, případ šetří policie.

Článek

Podle svědků seděla holčička s matkou na venkovní zahrádce před restaurací na náměstí liberecké čtvrti Ruprechtice, když se z domu odlomil kus fasády a spadl dolů.

"Děvčátko mělo štěstí, že mělo na hlavě čepici, a tak to odneslo jen menší tržnou ranou na hlavě," řekla mluvčí záchranné služby Lenka Moravcová.

"Událost nám nahlásil náhodný svědek, kus omítky spadl podle něj z výšky asi 20 metrů, ještě ve vzduchu se ale rozlomil," řekla liberecká policejní mluvčí Ivana Baláková. Policie podle ní nyní zjišťuje okolnosti neštěstí a případnou míru zavinění ze strany vlastníka domu.

V Libereckém kraji to není první podobný případ. Před třemi lety zranil v Liberci 12letého školáka kus omítky s betonem, který se uvolnil z panelového domu ve Františkově.

Chlapec tehdy utrpěl velmi vážné poranění hlavy a musel se podrobit neurochirurgické operaci v liberecké nemocnici a po propuštění se ještě zotavoval v Janských Lázních. Majitel domu byl později obviněn z těžké újmy na zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám