Hlavní obsah

V Mladé Boleslavi se srazila sanitka s autem, čtyři zranění

Právo, Novinky, ČTK, Radim Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Na křižovatce v Mladé Boleslavi se ve středu ráno srazilo osobní auto se sanitkou liberecké záchranné služby. Tříčlenná posádka sanitního vozu utrpěla lehká zranění, převážený pacient vyvázl bez zranění. Lehce zraněna byla i žena z osobního auta, řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Článek

Sanitka z České Lípy převážela popáleného pacienta do vinohradské nemocnice. Při nehodě se převrátila. Zraněni byli lékař, řidič a záchranář.

"Na převáženém pacientovi záchranáři primárně nenalezli žádné poranění z nehody. Po kontrole zdravotního stavu jej předali letecké záchranné službě k transportu na původní místo jeho směřování, tedy na popáleninové oddělení do vinohradské nemocnice v Praze," dodala Janečková.

Lehce zraněnou ženu z osobního auta záchranáři převezli na úrazovou ambulanci do Mladé Boleslavi.

Podobná nehoda v Kralupech nad Vltavou

Téměř shodná nehoda sanitky se stala i kolem poledne v Kralupech nad Vltavou. „Sanitka pravděpodobně projížděla na červenou přes světelnou křižovatku a srazila se s dodávkou, která jela na zelenou,“ popsal nehodu mluvčí mělnické policie Václav Tichý.

Tato havárie se naštěstí obešla bez zranění a odnesla to pouze auta. „Budeme ještě prověřovat, zda řidič sanitky použil oprávněně výstražná světla a houkačku,“ dodal Tichý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám