Hlavní obsah

Řidič pod vlivem drog havaroval na útěku a zranil dvě spolujezdkyně

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Těžkou nehodu způsobil v sobotu večer v Krnově 23letý řidič pod vlivem drog, který se snažil ujet pronásledující policejní hlídce. O nehodě informovala mluvčí policie Pavla Tušková. Osobní automobil renault se snažili policisté zastavit při běžné silniční kontrole, řidič ale na výzvy k zastavení nereagoval. Naopak šlápl na plyn a pokoušel se ujet. Policisté ho tak začali okamžitě pronásledovat.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Řidič se snažil ujet policejnímu vozu. Při riskantní jízdě však havaroval. Ilustrační foto

Článek

„Řidič svou nebezpečnou jízdou ohrožoval protijedoucí automobily. Nejprve se před Krnovem střetl s oktávií. To ho ale nezastavilo a ve své nebezpečné jízdě pokračoval,“ řekla Tušková s tím, že při první kolizi ještě nebyl nikdo zraněný.

V Krnově však pronásledovaný řidič nezvládl zatáčku a vjel do železničního depa, kde jeho automobil zůstal trčet mezi kolejemi.

„Při nehodě byla těžce zraněná 18letá spolujezdkyně. Další o jedenáct let starší spolujezdkyně byla zraněna lehce. Zraněn byl i řidič,“ dodala mluvčí. Policisté u řidiče provedli mimo jiné zkoušku na přítomnost omamných a psychotropních látek, která byla pozitivní.

„Jako důvod svého jednání pak řidič uvedl, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel,“ doplnila Tušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám