Hlavní obsah

Při obraně cti svého otce zaútočil dačický zastupitel na kolegu

Právo, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Napadením a následným převozem do jindřichohradecké nemocnice skončila ve středu večer v Dačicích hádka dvou zastupitelů po jednání městské rady. Aktéry sporu byli bývalý starosta města Ludvík Fabeš (SNK-ED) a současný místostarosta Pavel Habr (ODS). Ten fyzicky napadl Fabeše poté, co se při soukromé výměně názorů dotkl politické minulosti Habrova otce.

Článek

„Bylo to po zastupitelstvu, při kterém nás už pan Fabeš napadal. Pak házel na tátu špínu. Urazil mi otce a zkrátka jsem zareagoval, jak jsem zareagoval. Lituji, že jsem neudržel nervy na uzdě, ale nelituji toho, že jsem otce bránil,“ popsal situaci Habr, který ale nechtěl specifikovat druh násilné inzultace.

Podle Fabeše, kterého Právo oslovilo, mu Habr dal pěstí do oka a spánku. „Po zastupitelstvu, když jsem si už balil věci, ke mě Habr přišel a začal mi vyčítat, že neustále měním strany a podbízím se komunistům. Řekl jsem, že nebylo loajálnějšího člověka, než jeho otce a šel jsem. On mi nadběhl a natáhl pěstí do oka a spánku,“ líčil incident Fabeš.

Podle jeho slov se vypotácel ven ze sálu a dole pod schody se mu udělalo špatně, a proto zavolal záchranku, která ho odvezla do jindřichohradecké nemocnice.

„Byl jsem na očním a neurologii. Mám zhmožděné oko a podle zprávy od lékaře možná i lehký otřes mozku. Občas se mi udělá nevolno,“ uvedl Fabeš.

Věc už řeší dačická policie jako přestupek proti občanskému soužití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám