Hlavní obsah

Exstarosta může z vazby na kauci, má ale obstavený majetek

Právo, pko, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dvě zprávy si v posledních dnech vyslechl někdejší starosta brněnské městské části Žabovřesky a vlivný člen místní ODS Aleš Kvapil, který je toho času za mřížemi brněnské vazební věznice se svým kumpánem a extajemníkem radnice Brna-středu Radovanem Novotným kvůli obvinění z uplácení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Aleše Kvapila (vlevo) a Radovana Novotného přivedla k osudu eskorta.

Článek

Dobrou zprávou pro Kvapila nepochybě bylo čtvrteční rozhodnutí soudce okresního soudu Brno-venkov, který oběma mužům určil kauci, za kterou se mohou dostat na svobodu. Špatná zpráva pro exstarostu ale je, že mu policie obstavila majetek, s nímž teď nemůže nakládat a tím pádem ani použít na složení čtyřmiliónové kauce. Novotný by se mohl dostat z vazby za milióny dva.

Informaci o obstavení majetku Právu potvrdil Kvapilův obhájce Robert Sedláček. „Informace se skutečně zakládá na pravdě, 31. března jsme podali žádost o kauci a hned 1. dubna policie majetek obstavila. Sice jsme proti tomu hned podali stížnost, ta ale nemá odkladný účinek. Přitom obstavení majetku se používá většinou jen tehdy, pokud hrozí trest propadnutí majetku,“ řekl.

Státní zástupce Ivan Hrazdíra nechtěl informaci o obstavení majetku nikterak komentovat, neuvedl ani, zda si podá stížnost proti verdiktu okresního soudu týkajícího se vazby a kauce. Pokud by stížnost podal, museli by oba muži počkat na verdikt brněnského Krajského soudu. „Zatím nemám v ruce písemné vyhotovení, nicméně se svou reakcí veřejnost seznámím až poté, co bude doručena všem účastníkům,“ upozornil žalobce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám