Hlavní obsah

Zloděj ukradl ve škole v Přerově postižené studentce schodolez

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Zatím neznámý zloděj ukradl někdy v době od 25. do 29. března z budovy soukromé Střední odborné školy živnostenské na Palackého ulici v Přerově pásový elektrický schodolez modro-stříbrné barvy.

Článek

„Byl umístěn v chodbě a využívala jej 19letá pohybově postižená žákyně školy. Naposledy ho použila ve čtvrtek 25. března kolem oběda, v pátek ve škole nebyla a v pondělí ráno zjistila, že zde není. Jeho současná cena je zhruba 120 tisíc korun,“ řekla Právu v úterý policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Schodolez je určen pro přepravu mechanických invalidních vozíků po schodišti a jeho hmotnost se pohybuje do 60 kg. „Matka postižené dívky je tak nyní nucena zajistit její přepravu do druhého patra vynesením,“ uvedla mluvčí.

Policie podle ní žádá občany, kteří by mohli k případu nebo pachateli poskytnout jakékoliv informace, aby se obrátili na policejní bezplatnou linku 158 nebo mobilní telefon 602 161 750. Zloději hrozí obvinění z krádeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám