Hlavní obsah

Myslivce při honu zastřelil některý z jeho kolegů, potrestán nebude nikdo

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Policisté uzavřeli vyšetřování smrti 33letého myslivce, kterého v listopadu při honu v Týništi na jižním Plzeňsku zasáhla kulka vystřelená ze zbraně některého z dalších účastníků. Konkrétního viníka se však nepodařilo zjistit.

Článek

„Policisté na místě zajistili všech třiačtyřicet kulových střelných zbraní a příslušné střelivo, které odeslali ke zkoumání na balistickou expertízu. Ta prokázala, že jádro střely, které smrtelně zasáhlo jednoho ze střelců, se nejméně dvakrát odrazilo od pevné překážky. Vzhledem k tomu, že se jednalo pouze o jádro střely, nepodařilo se zjistit, jaká zbraň jej vystřelila,“ řekl mluvčí policie Libor Pilař.

Podle něho policie vyslechla všechny účastníky honu, díky kterým se podařilo zmapovat nejen situaci před nešťastným okamžikem, ale i směry všech výstřelů v průběhu leče.

„Zajištění bezpečnosti celého honu bylo na požadované úrovni. Policisté prověřováním nezjistili jakékoliv pochybení ze strany pořadatele honu,“ upřesnil Pilař s tím, že na základě všech získaných informací se policisté rozhodli případ odložit, neboť nedošlo ke spáchání trestného činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám