Hlavní obsah

Vojáka, který se v zimě ztratil na běžkách, našli pod splavem

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec nad Moravicí
Aktualizováno

Tělo vojáka z povolání, který zmizel koncem ledna nedaleko Hradce nad Moravicí na Opavsku, bylo nalezeno. Informoval o tom v pátek mluvčí opavské policie René Černohorský.

Policie na Opavsku našla tělo ztraceného vojákaVideo: ČTK

 
Článek

Po ztraceném vojákovi několikrát marně pátraly stovky policistů, hasičů, vojáků i dobrovolníků. Podle jejich informací je muž po smrti.

Černohorský informoval, že v pátek po osmé hodině ranní se policii ozvala svědkyně s informací, že v korytu řeky pod splavem v obci Žimrovice leží tělo neznámého muže.

„Mrtvý muž má na sobě oblečení, které měl na sobě i pohřešovaný voják," řekl Černohorský.

Na 400 lidí hledá na Opavsku vojáka, boty a klíče nebyly jehoVideo: ČTK

Mluvčí policie upřesnil, že tělo se nenacházelo přímo ve vodě, ale na mokřišti u břehu. Ten byl zarostlý vegetací, a tělo proto nebylo vidět. "Při ohledání byly nalezeny i osobní doklady pohřešovaného vojáka," řekl Černohorský.

Příčinu úmrtí určí až soudní pitva, v úvahu přichází řada příčin od zdravotního kolapsu přes umrznutí až po utonutí.

Šestatřicetiletý profesionální voják z Opavy zmizel koncem ledna, kdy si údajně vyrazil do přírody v okolí Hradce nad Moravicí. Domů se ale už nevrátil a nepřišel ani do práce. Po muži začala pátrat policie, našla ale jen jeho auto zaparkované u místního obchodního střediska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám