Hlavní obsah

Soud potvrdil úplatnému exnáměstkovi kuřimské věznice trest 3,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnský krajský soud ve středu potvrdil bývalému náměstkovi ředitelky kuřimské věznice Rostislavu Coloňovi trest 3,5 roku vězení. Coloň byl potrestán za to, že za úplatek sliboval jednomu z vězňů různé výhody ve vězení. Soud potvrdil loňský rozsudek Okresního soudu Brno-venkov, proti kterému se původně Coloň odvolal. Informovala o tom televize Nova.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Coloň údajně inkasoval od vězně Lubomíra Jochmana 200 000 korun a následně po něm požadoval ještě 300 000 korun. Vše se prý odehrálo v květnu 2007. Druhá částka už předána nebyla, tehdejšího funkcionáře vězeňské služby předtím zatkla policie.

První sumu nechal poslat vězeň na bankovní účet svého známého. Údajně tak učinil na pokyn Coloně, který si pak chtěl od tohoto prostředníka tyto peníze za nabídnuté úlevy převzít.

Vězeň měl za úplatek slíbeno nadstandardní ubytování v cele a také častější návštěvy blízkých. Coloň to ale opřel s tím, že si Jochman vše vymyslel ze msty. Soud mu však neuvěřil a vyměřit mu trest vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám