Hlavní obsah

Policisté si počíhali na lupiče přímo na benzínce

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Přímo do náruče padl kriminalistům lupič, který v pondělí ráno přepadl benzínovou čerpací stanici v Plzni. Policisté tam na něho už totiž číhali. Nic netušící třicetiletý maskovaný muž vešel v pondělí ve čtyři ráno do prodejny benzínky v Částkově ulici.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V okamžiku, kdy se na prodavačku pokusil vytáhnout nůž, zasáhli policisté. Nikomu se nic nestalo,“ uvedla mluvčí plzeňské policie Martina Hábrová. Lupič byl tak překvapený, že se nezmohl na sebemenší odpor. A právě momentu překvapení strážci zákona při zákroku využili.

Podle Hábrové si kriminalisté benzinku vytipovali, protože pachatel ji přepadl v minulosti už čtyřikrát. Naposledy 25. února. „S kuklou na hlavě vstoupil po páté ráno do prodejny a pokladní poručil, aby mu otevřela kasu. Přitom se jí omlouval. Žena mu vydala peníze a on utekl,“ popsala poslední úspěšné přepadení Hábrová. Policisté muže podezřívají ale ještě z dalších loupežných přepadení.

„Začátkem února přepadl prodejnu tabáku na Slovanech. Beze slov ukázal prodavačce, aby šla k pultu, kde mají hotovost. Žena se nezalekla, zavřela se do jiné místnosti a zavolala policii,“ popsala zpackanou loupež policejní mluvčí.

O týden později loupil v obchodu s hračkami. „Přistoupil k pokladně s nožem v ruce a požadoval peníze. Když nějaké dostal, divil se, že jich není více. Hned následující den si proto vybral prodejnu potravin. Pod hrozbou použití nože znovu požadoval finanční prostředky,“ uzavřela Hábrová.

Celkem lupič způsobil škodu za téměř 55 tisíc korun. Za loupeže mu hrozí několik let vězení. „Podali jsme státnímu zástupci podnět k návrhu na uvalení vazby,“ dodala Hábrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám