Hlavní obsah

Auto po nehodě v lese skončilo na střeše, rodina vyvázla téměř bez zranění

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké štěstí měla v sobotu v podvečer čtyřčlenná rodina, která přežila děsivě vypadající nehodu pod kopcem Tesák u Chvalčova na Kroměřížsku. Jejich auto Citroën Xsara doslova letělo ze silnice do lesa, kde se převrátilo. Zranění lehčího rázu utrpěl naštěstí jen pětatřicetiletý řidič, kterého záchranka převezla k ošetření do nemocnice.

Článek

„Havaroval, když sjížděl z kopce směrem na Bystřici pod Hostýnem. Auto vyletělo z cesty a asi po desetimetrovém letu dopadlo do lesa pod vozovkou. Tam vrak vozu narazil na pařez a celý se převrátil na střechu,“ řekl Právu v neděli mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Uvnitř cestovala kromě řidiče i jeho o dva roky starší manželka a jejich dvě dcery ve věku 3 a 6 let.

Při nárazu došlo k proboření střechy a ke zranění řidiče. „Žena vyvázla bez zranění, stejně jako obě děti. Holčičky jednoznačně ochránily autosedačky, ve kterých byly obě řádně připoutány a zastavily i bortící se střechu nad hlavami,“ poznamenal mluvčí.

Jako první podle něj na místě pomáhal posádce ven z vozidla řidič, který jel kolem. „O zraněného muže se následně postarala přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby, která ho po ošetření odvezla do nemocnice,“ uvedl Mitáček.

„Řidič byl s poraněním v oblasti ramena a paže převezen na chirurgickou ambulanci do Kroměříže,“ sdělil Právu mluvčí ZZS Zlínského kraje Petr Olšan s tím, že zranění nebyla vážná. Lékař na místě prohlédl i manželku s dětmi.

„Žena utrpěla lehčí šok, který se snažil mírnit jeden z hasičů proškolený v poskytování posttraumatické péče. Postaral se také o obě děti, které dostaly od hasičů plyšové maskoty - dráčky Záchranáčky,“ dodal Mitáček.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Bystřice pod Hostýnem a Kroměříže, kteří na místo přivezli těžkou techniku k vyproštění havarovaného auta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám