Hlavní obsah

Čtyři lidé se v Chrudimi přiotrávili plynem

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim
Aktualizováno

Čtyři zraněné si vyžádal v úterý ráno pravděpodobně únik plynu v přízemí bytového domu v ulici U Stadiónu v Chrudimi. Dva z nich byli v bezvědomí. Všechny čtyři převezli záchranáři do nemocnice. Podle hasičů plyn unikl z plynového kotle.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu byli hasiči informováni po osmé hodině ráno s tím, že v bytě mělo dojít k přiotrávení osob. Ještě před hasiči dorazili záchranáři, kteří bytové prostory odvětrali na únosnou míru, ve které se mohou lidé pohybovat.

„Hasiči stále upozorňují na to, aby si lidé nechali zkontrolovat plynové a kondenzační kotle, jejich nainstalování a hlavně těsnění. Tady je totiž problém, že oxid uhelnatý není vidět ani cítit,“ řekla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Lidé mohou pozorovat bolest hlavy, malátnost. Oxid uhelnatý ovlivňuje nervový systém. „V tomto případě až rozbor krve ukáže, zda se jednalo skutečně o otravu oxidem uhelnatým,“ uzavřela Horáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám