Hlavní obsah

Kojenec měl zlomeniny končetin a lebky, policie obvinila rodiče

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Matku a otce teprve čtyřměsíčního chlapce z Habartova na Sokolovsku policie obvinila z trestného činu týrání svěřené osoby. Lékaři sokolovské nemocnice jim totiž neuvěřili, že jejich syn si přivodil frakturu lebky pádem ve spánku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Rodiče chlapce přinesli minulý týden do sokolovské nemocnice s tím, že jim upadl ve spánku z postýlky,“ uvedla Zdenka Marková, mluvčí karlovarské krajské nemocnice, pod kterou nemocnice v Sokolově spadá. „Rentgen prokázal, že dítě utrpělo frakturu lebeční kosti. Ale nejenom to. Na těle malého Jakuba nalezli lékaři řadu pohmožděnin a také známky starších zlomenin,“ popisovala mluvčí.

Podle informací Práva měl chlapec starší zlomeniny obou končetin, ale také lopatky. Na tváři měl podlitinu. „Proto lékaři dětského oddělení sokolovské nemocnice zkontaktovali policii kvůli podezření ze spáchání trestného činu týrání svěřené osoby,“ dodala Marková.

Policie také hned rodiče z tohoto trestného činu obvinila. „Jedná se o 18 letou ženu a 22 letého muže z Habartova na Sokolovsku,“ uvedla mluvčí sokolovské policie Andrea Kávová. „Vzhledem k tomu, že se jedná o těžkou újmu na zdraví, hrozí oběma obviněným až osm let odnětí svobody,“ podotkla Kávová, podle které policie ještě šetří rozsah a příčiny všech poranění.

Rodiče se nyní podrobí psychologickým testům, které mohou vypovědět o tom, zda byli pro rodičovství vyzrálí. Podle soudního rozhodnutí bude díky předběžnému opatření chlapec umístěn po hospitalizaci v kojeneckém ústavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám