Hlavní obsah

Hromadná nehoda uzavřela dálnici D1

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hromadná dopravní nehoda uzavřela v sobotu odpoledne dálnici D1. Neštěstí se stalo mezi 26. a 27. kilometrem. K havárii došlo ve směru na Brno v úseku mezi Mirošovicemi a Hvězdonicemi. Provoz se podařilo obnovit po čtyřech hodinách.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle informací z místa se srazily tři nákladní vozy a deset osobních automobilů. Policie informovala, že nedjříve narazil kamión do středových svodidel, pak havarovalo několik osobních vozů.

Policie směrem na Brno po chvilkách pouštěla vozy jedním pruhem, přesto se za nehodou vytvořila dlouhá kolona. Směrem na Prahu byl uzavřený levý jízdní pruh, protože kamión svodidla vyvrátil do protisměru.

Podle informací záchranné služby bylo lehce zraněno osm osob. „Dva zraněné jsme převezli do benešovské nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Hromadná nehoda se stala v sobotu ráno také na rychlostní silnici R10 mezi Prahou a Mladou Boleslaví. V karambolu postupně havarovaly tři desítky automobilů. [celá zpráva]

Řada nehod se stala v sobotu kvůli sněžení a kluzkým silnicím na řadě míst Česka.

Kombinace sněhu na vozovce a vysoké rychlosti pravděpodobně zapříčinila tragickou dopravní nehodu, ke které došlo v sobotu okolo poledne v Rumburku na Děčínsku. Nehodu nepřežila čtyřiapadesátiletá řidička, jejíž vozidlo při průjezdu zatáčkou v Rumburku Zátiší vyjelo mimo silnici a převrátilo se na střechu.  [celá zpráva]

Smrtí pětadvacetiletého řidiče skončila v sobotu ráno dopravní nehoda mezi obcemi Blaténka a Lažánky na Strakonicku. Vůz zřejmě dostal na namrzlé vozovce smyk, převrátil se na střechu a sklouzl do rybníka, kde se pod ním prolomil led. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám