Hlavní obsah

Školáka zabil experiment s plynem do zapalovače

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Plyn do zapalovače zabil dvanáctiletého školáka z Břeclavi. Nesmyslný experiment skončil tragédií, chlapce nezachránila ani rychlá péče záchranářů. Událost se stala v pondělí, policie se k případu nemůže vyjadřovat.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle zjištění Práva se dvanáctiletý školák vypravil s kamarádkou na Zámecké náměstí nedaleko od centra Břeclavi. Vytáhl před ní sprej s butanem, plynem na domácí doplňování zapalovačů a nabízel jí, ať se nadechne, že plyn vyvolává příjemné halucinace.

Dívka odmítla, chlapec tedy těkavý plyn vdechoval sám. Zřejmě se ale nadýchal více a udělalo se mu špatně. Bezvládného ho pak podle Břeclavského deníku našli kolemjdoucí a přivolali pomoc.

Přednáška pro děti

„Policii o případu informovali až lékaři břeclavské nemocnice. Vzhledem k věku chlapce nemůžeme poskytnout bližší informace,“ řekla Právu mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Nešťastník byl žákem školy na Slovácké ulici v Břeclavi, která na události nenese žádnou vinu. Když se zpráva o tragédii rozkřikla mezi dětmi, připravila ředitelka školy Iva Jobánková se zástupkyní a školní psycholožkou pro děti přednášku.

Podobná událost v roce 2007

Okolnosti smrti dále šetří policie, nebude však o zjištěných skutečnostech informovat. Zabíjel zřejmě opravdu butan ze spreje, jehož vlastností je, že vytěsňuje kyslík.

Na jihu Moravy se nejedná o první podobnou tragédii. V sobotu 1. září roku 2007 stejným způsobem experimentoval čtrnáctiletý školák z Hrušovan nad Jevišovkou na Znojemsku. Také on zaplatil životem za pokus nadýchat se plynu ze spreje, který mezi skupinu dětí přinesl osmnáctiletý mladík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám