Hlavní obsah

Policie dopadla gang lupičů z benzínových pump

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Pořádně tučný úlovek skončil v síti plzeňských kriminalistů. Podařilo se jim dopadnout gang, který přepadával benzínové pumpy. Tři muži ve věku od 24 do 26 let byli obviněni z loupeže a soud je poslal do vazby. Podle mluvčí policie Martiny Hábrové měli loupit na různých místech Plzeňského kraje a způsobit škodu přes sto tisíc korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Osudnou se trojlístku zločinců stala poslední loupež z 3. února na benzínce v Gerské ulici v Plzni. Krátce po ní je policisté dopadli. Pomohl jim přitom služební pes. „Kolem půl třetí v noci přistoupil k pokladnímu pultu se zbraní v ruce jeden z lupičů a chtěl po pokladní peníze. Když mu je předala, schoval si je do bundy a odešel ven. Tam si peníze rozdělil s dalším komplicem a společně odešli. Jednoho z nich služební pes vystopoval v nedalekém baru a druhého v sousedním domě. Pes našel i pistoli, které se lupiči cestou zbavili,“ uvedla dále Hábrová.

Třetího z party pak policisté chytili později. „Jsou obviněni z loupeží v Rozvadově, Vejprnicích a Plzni. Obsluhu přepadávali maskováni kuklou a s pistolí v ruce. Některé pumpy přepadli i dvakrát po sobě,“ uzavřela Hábrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám