Hlavní obsah

Ztraceného vojáka nenašli ani potápěči

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec na Moravicí

Ani více než desítka potápěčů z řad hasičského záchranného sboru a policie v pátek nenašla vojáka, který před týdnem záhadně zmizel v Hradci nad Moravicí na Opavsku. Informoval o tom mluvčí opavské policie René Černohorský. Úspěšný nebyl v pátek ani vrtulník s termovizí.

Ztraceného vojáka hledali potápěči, v toku Moravice ho nenašliVideo: ČTK

 
Článek

Od úterka do středy po muži pátrala v širokém okolí města více než stovka vojáků a policistů, v pátek byli do akce nasazeni potápěči. „Prohledali všechny splavy, které jsou na řece Moravici od Žimrovic přes Hradec až k Opavě. Pátrací akce bohužel nebyla úspěšná a v odpoledních hodinách byla zastavena,“ informoval policejní mluvčí.

Dodal, že prověřování záhadného zmizení vojáka bude pokračovat i o víkendu, nebude už ale tak intenzivní jako během týdne.

Šestatřicetiletý muž, který je zaměstnán u opavského vojenského útvaru v hodnosti rotného, údajně už koncem minulého týdne řekl svým kolegům v práci, že se chystá na túru na běžky.

„V pondělí ale nepřišel do práce, proto se jeho blízcí obrátili na policii. V tentýž den odpoledne policisté našli jeho auto, odstavené před obchodním centrem Hradečanka v Hradci nad Moravicí,“ řekl už dříve mluvčí policie.

Muž je vysoký 180 centimetrů, má štíhlou postavu a podle kolegů jde o spolehlivého vojáka, který je vášnivým sportovcem. V době zmizení měl na sobě zřejmě vojenské maskáče.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám