Hlavní obsah

Soud osvobodil kněze obviněného ze surového zbití důchodce

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nadmíru spokojen odcházel v úterý od odvolacího brněnského krajského soudu pětatřicetiletý pravoslavný kněz Milan Koplík. Obžaloba ho vinila ze zuřivého útoku smetákem na důchodce roznášejícího noviny, po kterém senior skončil se zlomenou rukou. Podle soudu je ale Koplík nevinný.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Milan Koplík u soudu se svojí obhajobou uspěl.

Článek

Ke konfliktu mělo podle státního zástupce dojít loni 1. května v Kuřimi. Na místního seniora se měl Koplík bezdůvodně obořit, strčit do něj a na zemi ho zbít násadou od smetáku.

„Jsem zcela nevinen, na to, že by se ta věc měla stát, neexistuje žádný přímý důkaz. Zranění si mohl ten muž způsobit i sám, třeba pádem. Vždy jsem dodržoval zákony, nevím, proč bych se najedou měl měnit v nějakého šílence a někoho mlátit,“ vypověděl u prvoinstančního soudu Koplík, který také upozornil na to, že státní zástupce podle něj manipuloval s důkazy.

Před dvěma měsíci místní městský soud Koplíka osvobodil a stejně tak postupoval krajský soud, když zamítl odvolání státního zástupce.

„Soud prvního stupně provedl správně všechny důkazy. Svědci navíc potvrdili, že obžalovaný nebyl v době napadení na místě, ale v Brně,“ upozornili soudci v čele s Vladimírem Čechem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám