Hlavní obsah

Řidič zemřel po nárazu do zdi věznice

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Zranění z dopravní nehody podlehl v pátek navečer řidič vozu Chrysler voyager, který v Sakařově ulici v Pardubicích narazil do zdi věznice.

Článek

„Hasiči k nehodě vyjížděli v 17.48 hodin, když z dosud nejasných příčin havaroval řidič s vozidlem do zdi věznice. Hasiči ihned po příjezdu museli ze zcela zdemolovaného vozidla vyprostit zaklíněného řidiče,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. Zraněný byl ihned předán do péče zdravotníkům, bohužel v sanitním voze svému zranění po chvíli podlehl. Příčiny nehody nyní vyšetřují policisté.

„Již před několika lety zasahovali pardubičtí hasiči při podobné nehodě, kdy mladík s Fordem Escortem ve vysoké rychlosti narazil taktéž do zdi věznice. Ani tehdy náraz mladík nepřežil,“ dodala Horáková.

K vážné nehodě došlo v pátek odpoledne také na Chrudimsku mezi obcemi Nová Ves a Rohozná.

„Jednalo se o střet dvou automobilů, Nissan Terrano s vlekem a Škoda Roomster. Řidič Nissanu na kluzké vozovce pravděpodobně nezvládl vozidlo ve chvíli, kdy se mu vlek rozkmital. Automobil se stal neovladatelným, řidič se dostal do protisměru a došlo ke střetu se škodovkou. Zraněného řidiče Škody Roomster museli vyprostit hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a poté byl předán zdravotnické záchranné službě,“ uvedla základní informace mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám