Hlavní obsah

Na kolegu hodili betonový kvádr, hrozí jim až dva roky vězení

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Návrhem na obžalobu dvou dělníků, kteří omylem hodili svému kolegovi na hlavu betonový kvádr, se zabývá státní zastupitelství ve Zlíně. Podnět podal vrchní policejní komisař kriminální policie zlínského krajského ředitelství.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jedná se o dělníky ve věku 45 a 48 let ze Zlínska, kteří omylem hodili betonový kvádr na svého kolegu. Nešťastná událost se stala loni v září. Dva dělníci při rekonstrukci rodinného domu v centru Zlína shazovali z prvního podlaží dolů do kontejneru betonový překlad,“ sdělila mluvčí krajského policejního ředitelství ve Zlíně Jana Bartíková.

„Nepoužili ale připravený trubkový shoz a kvádr o rozměrech 120 x 15 x 15 cm hodili tak nešťastně, že zasáhli jednadvacetiletého muže, který se pohyboval poblíž kontejneru. Mladík utrpěl těžkou újmu na zdraví. Měl zlomeninu lebeční kosti, spodiny lebeční, pohmoždění mozku a další zranění. Naštěstí úraz přežil,“ doplnila mluvčí.

Při vyšetřování se přišlo na to, že oba dělníci, kteří nehodu zavinili, byli pod vlivem alkoholu. Jeden z nich měl mít v době incidentu v dechu nad dvě promile. Za trestný čin spáchaný ve spolupachatelství hrozí obviněným trest odnětí svobody až na dvě léta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám