Hlavní obsah

Muž šel vstříc vlaku, ke smrti mu chyběly decimetry

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Drama jako z akčního filmu zažili hodonínští policisté na začátku týdne. V pondělí v noci přijali na lince 158 hlášení o pohřešovaném 35letém muži. Strach o něj měla přítelkyně, které poslal zoufalou SMS. Podle ní si hodlal kvůli finanční situaci a celkové krizi sáhnout na život.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

„Podle ženy se nešťastník mohl pohybovat v Hodoníně nebo blízkém okolí. Nejprve jsme kontaktovali jeho bratra a požádali ho, aby se s mužem pokusil telefonicky spojit. Hovor se uskutečnil, ale pohřešovaný odmítl sdělit, kde je. Pokus o lokalizaci jeho telefonu také nevyšel,“ popsal začátek tříhodinového dramatu policista Petr Zámečník.

Hlídky dál prohledávaly ulice města i okolí. Mezitím znovu volala přítelkyně sebevraha, které se podařilo muži dovolat. Řekl jí, že je v Mikulčicích, jde po kolejích a že se již domů nevrátí. Podle jeho slov už jen čekal na nejbližší vlak, pod kterým chtěl skoncovat se životem.

Kdybych jel normální rychlostí, neměl by šanci. To by nešlo ubrzdit.
strojvedoucí vlaku

Mezitím se do pátrání zapojil i strýc pohřešovaného. Také ten se s nešťastníkem telefonicky spojil.

„Strýci se podařilo zjistit přesné místo, hledaný byl na nádraží u Lužic. Na místo ihned vyjela hlídka a informovaný výpravčí stanice v Hodoníně upravil provoz vlaků na trati Hodonín - Břeclav,“ popsal dále Zámečník.

Vlak zpomalil na minimum

Vysílačkou dostal zprávu i strojvedoucí nejbližšího nákladního vlaku, který měl projíždět inkriminovaným úsekem, vlak zpomalil na minimum, což bylo rozhodující. Za zatáčkou tratě u Lužic se ze tmy skutečně znenadání objevila stojící postava v kolejišti. Vlak zastavil pár decimetrů před ní.

„Kdybych jel normální rychlostí, neměl by šanci. To by nešlo ubrzdit,“ uvedl posléze strojvedoucí. Sebevrah se pak pokusil před policejní hlídkou, která k místu těsně po dojezdu vlaku přijela také, utéct. Se dvěmi promile jej odvezli nejprve na záchytku a nyní je už v péči odborných lékařů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám