Hlavní obsah

Havárie 12 kamiónů blokovala celý den dálnici D8

Právo, Novinky, Petr Nový, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Na dálnici D8 mezi Ústím nad Labem a Německem se stala ve středu ráno hromadná nehoda. Havarovalo tam 14 automobilů, z toho 12 kamiónů. Na místě se zranili dva lidé. Dálnice byla uzavřena původně v obou směrech, později byla ve směru do Německa zprovozněna. Ve směru z Německa byla otevřena až kolem půlnoci. Kamióny musely místo objíždět přes Rumburk.

BEZ KOMENTÁŘE: Na D8 se na Ústecku srazilo 20 autVideo: ČTK

 
Článek

Podle informací, které Právu poskytl operační důstojník krajského hasičského záchranného sboru, na dálnici havarovalo 12 nákladních vozideljedna dodávka a jedno osobní auto. „Začali jsme s asanací komunikace, na místo dorazil i náš kontejner s potřebným zázemím pro lidi, kterým nabídne například teplý čaj,“ dodal důstojník. 

„Na místo nehody okamžitě vyjela vozidla naší záchranné služby z ústecké Masarykovy nemocnice, počet a charakter zraněných zatím zjišťujeme. Zatím víme, že jde o několik zranění hrudníku,“ sdělil Právu mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra. 

Foto: Zavoral Libor, ČTK

Poničená auta po hromadné nehodě na D8

Podle jednoho z řidičů jeden z kamiónů přibrzdil a další do něj narazil. Poté následovaly srážky dalších vozidel. Štěstí měl řidič maďarského kamiónu, který před střetem z vozidla vyskočil a má pouze poraněné čelo a ucho. 

Karambol v hraničním pásmu

Nehoda se stala v hraničním pásmu směrem z Německa na Ústí nad Labem na 88. kilometru. Hasiči se o nehodě dozvěděli kolem deváté hodiny. Práci záchranářů v tomto horském úseku komplikovala hustá mlha.

„Vozy se srazily v úseku mezi posledním německým a prvním českým tunelem,“ řekl Novinkám Milan Rudolf z Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

Dálnice byla po nehodě v obou směrech uzavřena, celkové odstraňování následků nehody trvalo do odpoledne. Na místě zasahovaly dvě profesionální jednotky z Petrovic a Ústí nad Labem. Po 12. hodině byl obnoven provoz ve směru do Německa.

Situaci komplikovala také plánovaná uzavírka tunelových tubusů směrem na Německo kvůli údržbě.  Ve směru na Drážďany byl možný výjezd na exitu 80 a pokračovat lze ve směru na Děčín.

Příčiny karambolu zatím nejsou známy, dopravní policisté nehodu vyšetřují.

Foto: Zavoral Libor, ČTK

Na dálnici D8 se srazilo 16 kamiónů a čtyři osobní auta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám