Hlavní obsah

Opilý řidič dostal za smrt cyklisty šest a čtvrt roku

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Šesti lety a třemi měsíci vězení potrestal soud v Havířově 34letého Lubomíra Kutáče, který loni v červnu v těžké opilosti srazil chodce, jenž tlačil dvoukolák, a na útěku od nehody ještě svým autem nabral cyklistu. Ten o čtyři měsíce později zemřel v nemocnici, chodec utrpěl vážné zranění hlavy a má celoživotní následky.

Článek

Nehoda se stala loni 15. června ve Slezské ulici. Kutáč svým autem nejprve ze silnice smetl chodce, který po okraji vozovky tlačil vozík, a pak v šílené jízdě pokračoval ještě několik stovek metrů až před zahradní restauraci, kde ještě nabral cyklistu.

„Auto nabralo cyklistu tak, že letěl několik metrů vzduchem. Pak ještě nabouralo do dalšího odstaveného auta. Řidič pak vystoupil a začal kolem sebe mávat nožem. Byl evidentně opilý. Když se ho několik mužů snažilo zadržet, aby neutekl, tak skočil z mostu do potoka a vyhrožoval, že podřeže každého, kdo se k němu přiblíží,“ popsal dramatické chvíle jeden ze svědků nehody.

Rozzuřeného řidiče pak z potoku vytahovali hasiči ve spolupráci se strážníky a zdravotníky. Muž skončil na záchytce a z ní putoval rovnou do vazby.

Během hlavního líčení vyšlo najevo, že Kutáč krátce před nehodou přišel o práci, a tak šel se opít s kamarádem. Údajně vypil půl litru rumu. Pak nasedl do auta a způsobil tragédii, které teď lituje.

„Omlouvám se všem, kterým jsem ublížil,“ řekl u soudu. Kromě dlouholetému vězení soud Kutáčovi vyměřil také zákaz řízení na maximální možnou dobu deseti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám