Hlavní obsah

Na E55 bouralo jedenáct vozidel

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K hromadným haváriím vyjížděli policisté v pondělí ráno na E 55. Během půl hodiny bouralo na namrzlé vozovce u Dynína na Českobudějovicku při třech nehodách hned jedenáct vozidel. Jeden z řidičů utrpěl těžké zranění a jeden lehké, škody se vyšplhaly do stovek tisíc korun. Právo o tom informovala mluvčí českobudějovické policie Regina Tupá.

Článek

První nehoda se stala před osmou hodinou a střetla se při ní čtyři vozidla. „Řidič Fordu Siera jel od Tábora a vlivem nepřiměřené rychlosti i namrzlé vozovky dostal smyk. Narazil v protisměru do Škody Roomster, kterou odhodil do pruhu ve kterém původně jel. Škodovka se střetla s mazdou a Citroenem Berlingo,“ popsala havárii Tupá.

Poznamenala, že řidič mazdy utrpěl zlomeninu stehenní kosti a záchranáři ho převezli do českobudějovické nemocnice. Řidič škodovky vyvázl s lehkým zraněním.

O asi tři sta metrů dál však bourala další tři vozidla. „Ťukly do sebe dvě Škody Roomster a dodávka. Následovala ve stejném úseku E 55 ještě další hromadná nehoda kamiónu MAN, VW Golf, Fordu Mondeo a mercedesu. Také tady řidiči vyvázli bez větší zdravotní újmy,“ dodala mluvčí s tím, že nikdo z řidičů nenadýchal alkohol. Na mezinárodním tahu z České republiky do Rakouska se tak začaly tvořit hned ráno kolony. „V současné době je v úseku havárií silnice průjezdná v jednom pruhu,“ dodala Tupá.

Dispečer Správy a údržby Jihočeského kraje Jan Štícha uvedl, že silnice E 55 byla před haváriemi chemicky ošetřená. „Jezdili jsme celou noc a všechny hlavní tahy jsou s opatrností sjízdné. Řidiči si však musí uvědomit, že místy mohou být namrzlé a především dodržovat rychlost,“ konstatoval Štícha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám