Hlavní obsah

Po střetech s vlaky zemřeli dva lidé

Právo, Novinky, Karel Otcovský, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žatec / Pardubice
Aktualizováno

Lidský život si v pondělí kolem osmé hodiny ráno vyžádala srážka osobního vlaku a auta na železničním přejezdu v Stoupečské ulici v Žatci. Sedmnáctiletý mladík ráno zemřel i na kolejích u zastávky U Závodiště v Pardubicích.

Článek

Další člověk ve voze byl s těžkým zraněním převezen vrtulníkem do nemocnice. „Cestující ve vlaku nebyli zraněni,“ informoval Právo mluvčí ústeckých krajských hasičů Lukáš Marvan.

Železniční trať z Žatce do Plzně byla uzavřena. Příčiny neštěstí na místě vyšetřuje policie a Drážní inspekce.

Mladíka v Pardubicích usmrtil vlak

Při přecházení kolejiště usmrtil ráno vlak 17letého mladíka v Pardubicích. Přestože se chlapce snažili oživit jeho vrstevníci a později zdravotníci záchranné služby, mladíka se již zachránit nepodařilo.

Na místě, kde chlapec zemřel, přechází přes nechráněné kolejiště denně stovky lidí na nedaleké sídliště Dukla. Nedaleko místa nehody přes koleje chodí i zaměstnanci Parama, kteří si tak zkracují cestu do práce.

S největší pravděpodobností může za smrt mladíka jeho vlastní nepozornost. V době kdy ho srazil vlak, měl na uších sluchátka a patrně vůbec nevnímal, co se kolem něj děje.

Reklama

Výběr článků

Načítám