Hlavní obsah

Narkoman, který v Opavě na přechodu srazil ženu a dítě, byl obviněn

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava
Aktualizováno

Opavští kriminalisté v pondělí obvinili 33letého řidiče, který v sobotu pod vlivem alkoholu a pervitinu srazil v Opavě na přechodu pro chodce 44letou ženu a jejího 7letého syna. Žena po nehodě zemřela, školák stále bojuje o život v ostravské fakultní nemocnici.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Řidič už byl obviněn z pěti trestných činů a okresní soud v pondělí v podvečer rozhodl o jeho vzetí do vazby.

Muž byl obviněn z ublížení na zdraví s následkem smrti, z neposkytnutí pomoci, ale také z ohrožení pod vlivem návykové látky, řízení motorového vozidla bez oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Jak Právo informovalo, zdrogovaný a opilý řidič po nehodě ujel a policisté ho vypátrali až po dvou hodinách. Na stopu je přivedla registrační značka, kterou auto na místě tragédie ztratilo. Dechovou zkouškou u řidiče zjistili 1,48 promile alkoholu a pozitivně vyzněl i test na omamné a psychotropní látky. Lustrací v evidenci policisté zjistili, že muž má zákaz řízení motorových vozidel až do června příštího roku. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám