Hlavní obsah

Policie podezřívá horníka z brutálního znásilňování

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Ze znásilnění minimálně dvou žen z Frýdku-Místku podezřívají kriminalisté 39letého polského horníka. Pod různými záminkami se nechal k ženám pozvat domů, kde se na ně údajně vrhnul a znásilnil je. Zatčen byl ve chvíli, kdy usnul v posteli jedné ze svých obětí.

Článek

Muž nyní čeká v policejní cele na rozhodnutí o vzetí do vazby, policie se domnívá, že obětí může být více.

S osmatřicetiletou ženou se seznámil prostřednictvím inzerátu, který si podala. „Sešli se v restauraci, kde ji poprosil o přespání, protože už nestihne dojet zpět na ubytovnu. Slib, že ji nebude nijak obtěžovat, dodržel jen do chvíle, kdy za sebou zavřeli dveře bytu,“ řekl mluvčí policie Ivan Žurovec.

Násilník se podle něj na ženu vrhnul, začal z ní strhávat oblečení a pak ji povalil na postel, kde ji znásilnil.

Místo tetování však dívku násilím na pokoji svlékl, uhodil pěstí do hlavy a znásilnil.
mluvčí policie Ivan Žurovec

„Pak zůstal se svou obětí v posteli a později usnul. V té chvíli žena zavolala telefonem policii. Přivolaná hlídka nalezla násilníka ještě spícího v posteli. Převezli jej na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění ho umístili do policejní cely,“ řekl Žurovec.

Kriminalisté už v té době podle něj věděli, že to není jeho jediný skutek. Jen tři dny předtím podobným způsobem podle Žurovce znásilnil 21letou dívku na hotelovém pokoji ve Frýdku-Místku.

„Slíbil, že jí na ruku vytetuje ornamenty. Měl i tetovací nástroje. Když za ním do hotelového pokoje dívka v úterý 1. prosince přišla, měl pro ni připraveno i pohoštění. Láhev vodky, džus a salám. Místo tetování však dívku násilím na pokoji svlékl, uhodil pěstí do hlavy a znásilnil,“ dodal mluvčí.

Podezření na více případů

Soudce bude v nejbližší době rozhodovat, zda bude horník stíhán vazebně. Za trestné činy znásilnění mu hrozí až osm let vězení.

"Policisté se vzhledem k jeho bezohlednému a primitivně-impulsivnímu jednání domnívají, že obě ženy nemusí být jeho jedinými oběťmi,“ řekl mluvčí. Policie proto vyzývá ženy, které mají podobnou zkušenost, aby ji oznámily na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám