Hlavní obsah

V Příbrami se pokusil upálit nemocný muž, jeho stav je kritický

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Čtyřiatřicetiletý duševně nemocný muž se v noci na pátek pokusil upálit v Příbrami v domě svých rodičů. Utrpěl popáleniny třetího stupně na téměř 89 procentech těla, v kritickém stavu byl letecky převezen na kliniku popálenin Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Článek

„Trpěl schizofrenií. Sehnal si někde ředidlo, přišel v noci do domu svých rodičů a tam se polil a zapálil. S těžkými popáleninami téměř na celém těle se pak o půlnoci vpotácel do ložnice svých rodičů. Ještě než se zhroutil, jim oznámil, co si sám udělal,“ popsala Právu rodinou tragédii mluvčí příbramské policie Lenka Pavlová.

Šokovaní rodiče okamžitě k synovi, na kterém mezitím po vypaření ředidla oheň samovolně zhasl, přivolali záchranáře. Ti s ohledem na mužův stav ihned požádali o vzlet vrtulníku letecké záchranné služby, který pacienta převezl na specializované popáleninové centrum do vinohradské nemocnice.

„Muž má popáleniny třetího stupně na 89 procentech těla. Je v bezvědomí, napojen na umělou plicní ventilaci. Jeho stav je kritický,“ řekla Právu mluvčí vinohradské nemocnice Jana Jelínková.

Reklama

Výběr článků

Načítám