Hlavní obsah

V Liberci okradli slepou 91letou stařenku na vozíku

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Čtyři tisíce korun stály neznámému pachateli za to, aby minulý pátek v Liberci okradl slepou 91letou ženu upoutanou na invalidní vozík. Policisté už po pachateli pátrají.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Stařenka otevřela dveře svého bytu v libereckém Vesci, když na ní zloděj zazvonil, uvedla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

„Žena vyjela do dveří bytu a slyšela hovor neznámého muže se sousedem, když chtěla vjet zpět do bytu, zjistila, že neznámý muž dal ruce na vozík a nabídl se, že jí pomůže přes práh bytu,“ popsala mluvčí liberecké policie. Muž ale z bytu neodešel a začal v zásuvkách hledat peníze.

„Požádala ho, aby odešel. On ji ale sdělil, že hledá tužku, aby jí napsal vzkaz a pak odešel pryč,“ pokračovala Suchánková.

Policisté po muži pátrají, ale jeho dopadení bude velice složité. „Vzhledem k tomu, že je okradená žena slepá, nebylo možné zjistit nic bližšího k popisu zloděje,“ naznačila Suchánková. Pokud by se ho podařilo dopadnout, hrozí mu za porušování domovní svobody a krádež nejvýše dva roky vězení.

Případy okradených seniorů anebo handicapovaných osob nejsou v Libereckém kraji ničím výjimečným a policisté jich evidují několik desítek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám