Hlavní obsah

Afričan se pral v Praze s policisty, dva zranil

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Teprve až pomoc několika pražských strážníků stačila k přemožení zuřivého Afričana, který na rohu Václavského náměstí a ulice Ve Smečkách v noci na pátek napadl dvoučlennou policejní hlídku. Dvaatřicetiletý muž při tom stačil zranit dva strážníky natolik, že museli být ošetřeni v nemocnici.

Článek

"K incidentu mezi policií a cizincem došlo pár minut po půlnoci. Afričan po krátké hádce na hlídku zaútočil. Na pomoc kolegům přiběhli strážníci, ti poté ještě přivolali další hlídku. Výtržník skončil na policejním oddělení v Krakovské ulici, kde však začal být znovu agresivní a napadl dva strážníky," popsal hromadnou rvačku mužů zákona s jediným černochem mluvčí strážníků Jan Čihák.

Podle něj byl jeden ze strážníků zraněn na nártu a další pod kolenem. "Oba byli ošetřeni na ortopedické ambulanci v nemocnici Na Františku," dodal Čihák. Policie okolnosti případu dále vyšetřuje, zuřivci z Afriky hrozí za útok na veřejného činitele až pět let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám