Hlavní obsah

Na Karvinsku někdo ubodal klisnu

Právo, Milan Freiberg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Ubodanou klisnu našli lidé u rybníka v Rychvaldu na Karvinsku. Mrtvé zvíře mělo na krku nejméně 15 bodných ran. Právu to řekl mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus.

Článek

„Do stáje u rodinného domku v Rychvaldu neznámý pachatel vnikl 11. listopadu, ubodaná klisna byla nalezena o dva dny později na břehu místního rybníku,“ doplnil.

Ještě týž den, kdy zvíře ze stáje zmizelo, policie začala případ šetřit jako krádež a porušování domovní svobody, nyní nevylučuje překvalifikování na trestný čin týrání zvířete. Po pachateli policisté pátrají.

Manželka majitele pobodané klisny Michaela Kocurová Právu řekla, že rodina nechápe motiv tohoto činu. „Nemáme na nikoho podezření. Vyloučili jsme možnost, že by to byla nějaká konkurence mezi chovateli. Koňař by něčeho takového nebyl schopen,“ uvedla.

Pachatelé podle ní navštívili několik stájí, ale byli vyrušeni. „Není to útok na konkrétní stáj,“ řekla s tím, že terčem řádění neznámých pachatelů byl i pes, ten však pobodání přežil.

Podle Kocurové svědci viděli 11. listopadu okolo půl třetí ráno pohybovat se skupinu lidí poblíž místa krádeže. „Chovatelé se bojí, shromáždili koně na co nejméně místech, aby je lépe uhlídali,“ uvedla Kocurová, která se domnívá, že pachatelé v okolí stále slídí.  

Podle Kuse byl hlášen jen jediný případ napadení koně. „Na místě jsme zvýšili hlídkovou činnost ve večerních hodinách,“ uzavřel Kus. 

Reklama

Výběr článků

Načítám