Hlavní obsah

Muže z loupeže usvědčily po letech vlastní sliny

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Na genetickou analýzu vlastních slin „dojel“ desetkrát trestaný recidivista z Frýdku-Místku. Před čtyřmi lety přepadl s jehlou v ruce barmanku a ukradl jí tržbu. Až do letoška ale policisté netušili, že pachatelem loupeže je nyní čtyřiadvacetiletý muž, který je již několik měsíců za mřížemi.

Foto: Archiv, Novinky

Článek

Mladíka lapili frýdecko-místečtí kriminalisté loni kvůli dvěma loupežím. „Tehdy s desetidenním odstupem dvakrát oloupil na ulici v centru Frýdku-Místku dva muže, soud ho za to poslal na osm let do vězení se zvýšenou ostrahou,“ popsal frýdecko-místecký policejní mluvčí Ivan Žurovec.

Při zadržení odebrali policisté lupiči sliny, a to kvůli porovnání stop zajištěných na místech činů spáchaných neznámými pachateli. „Experti srovnávali jeho DNA se stopami z případů starých i několik let. Nakonec zjistili, že jeho DNA je shodná s DNA zajištěnou při loupeži ve Frýdku-Místku, která se stala na konci srpna 2005.“

Lupiči bylo tehdy 20 let a s jehlou na injekční stříkačce oloupil 29letou barmanku. „Ženě řekl, aby mu vydala všechny peníze, nebo jí vpíchne jed do těla. Vyděšená žena mu proto vydala peněženku s pěti tisíci korunami,“ popsal čtyři roky starý případ Žurovec.

Pachatel však na místě pachatel zanechal biologické stopy, které kriminalisté zajistili a uschovali pro pozdější porovnávání. „Ve chvíli, kdy byly zadrženému muži odebrány sliny, bylo jen otázkou času, kdy vyjde najevo i loupež spáchaná před čtyřmi léty,“ připojil policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám