Hlavní obsah

Zloději chtěli v Pardubicích okrást policistu a tvrdě narazili

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Dva zloději z Kolínska se v neděli po poledni rozhodli nepoctivě si přilepšit v plaveckém areálu v Pardubicích. Ke své smůle si však k lupu vybrali ze čtyř set skříněk v pánské šatně právě tu, do níž si své věci odložil policista, který byl ve svém volnu sportovat.

Foto: René Chvalina, Právo

Policista zloděje chytil při činu a zatkl. Ilustrační foto

Článek

„Policista se právě vracel ze sprchy, když u své skříňky viděl cizího muže. Ten již mechanicky vyndával přestřižený zámek z oka zamykacího mechanismu," uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

"Pak již šlo vše ráz na ráz a 28letý muž, který byl pro obdobnou trestnou činnost již v minulosti trestán, byl zadržen a byla přivolána policie,“ dodala mluvčí.

„Jsme rádi, že si podezřelí vybrali právě tuto skříňku. Policista je členem východočeské pořádkové jednotky a všestranným sportovcem, a tak ani minutu nepřemýšlel o tom, zda má, ač sám,  zakročit či ne. Jistě ho nemine ani pochvala a poděkování nadřízených,“ míní Janovská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám