Hlavní obsah

Vězeň prodával za mřížemi drogy a šířil žloutenku

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louny

Lounští kriminalisté obvinili z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů a šíření nakažlivé choroby třicetiletého muže z Ústí nad Labem. Obviněný v době, kdy za majetkovou trestnou činnost vykonával trest v jedné z věznic na Lounsku, nabízel za úplatu drogy spoluvězňům.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Pervitin některým z nich osobně aplikoval do žil. Přitom došlo k přenosu nákazy na nejméně jednoho z odsouzených hepatitidou typu C, kterou je sám obviněný nakažen,“ řekla Právu lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

Bývalý vězeň prodával podle ní dalším odsouzeným pervitin za několikanásobně vyšší cenu, než za jakou ho lze běžně pořídit na černém trhu.

V případě uznání viny hrozí muži až pětiletý trest. Na stejnou dobu může za nedovolenou výrobu a držení drog skončit ve vězení i jeho o dva roky starší komplic, který pervitin v balíčku přehazoval přes plot věznice. Oba muži jsou stíháni na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám