Hlavní obsah

Auto srazilo dva chodce, oba namístě zemřeli

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec
Aktualizováno

Ani okamžitý zásah dvou posádek záchranné služby nepomohl v sobotu dvěma starším chodcům při tragické nehodě v Třinci. Oba zemřeli po střetu s osobním autem. Šlo o 78letého muže a 69letou ženu, sdělil mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. Nehoda zvýšila říjnovou smutnou statistiku na 100 obětí silničního provozu.

Článek

Muž ve věku osmasedmdesáti let byl záchranáři nalezen ležící na zemi bez známek života. Utrpěl devastující poranění hlavy neslučitelné se životem. Zasahující lékař již postiženému nemohl nijak pomoci.

Devětašedesátiletá chodkyně, kterou automobil rovněž srazil, byla také v bezvědomí a posádka i u ní zjistila selhání všech základních životních funkcí. Žena utrpěla vážná poranění obou dolních končetin a pravděpodobně také mozku. Záchranáři byli bohužel bezmocní i v tomto případě a lékař byl nucen opět konstatovat smrt.

Chodce srazilo podle policie vozidlo Opel Vectra. "Řidič vozidla, 47letý cizinec, je podezřelý, že jel příliš rychle a v uzavřené obci včas nereagoval na chodce, kteří se mu dostali do jízdní dráhy," uvedl policejní mluvčí Ivan Žurovec.

Odpoledne mluvčí doplnil, že již byl řidič obviněn z trestného činu ublížení na zdraví. Stíhán bude na svobodě a hrozí mu pět let vězení. 

Nehoda potvrdila postavení října jako letos nejtragičtějšího měsíce na českých silnicích.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám