Hlavní obsah

Před zraky jihlavského sídliště nacvičovali záchranáři hromadnou nehodu

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Osm desítek hasičů, policistů a záchranářů nacvičovalo v úterý dopoledne v Jihlavě hromadnou dopravní nehodu s únikem kyseliny. Zinscenované drama sledovaly stovky lidí z nedalekého sídliště.

Foto: Jana Pechová, Právo

Hasiči a záchranáři při cvičení.

Článek

Avízo o srážce devíti osobních vozidel a jedné dodávky dorazilo na dispečink záchranářů v 10 hodin dopoledne. „V autech je 16 zraněných a čtyři mrtví. Víme také, že v dodávce byly dva sudy s kyselinou chlorovodíkovou, jeden z nich se při havárii prorazil a asi 15 litrů kyseliny uniklo na silnici,“ popsala námět akce mluvčí hasičů Petra Musilová.

Foto: Jana Pechová, Právo

Protichemická jednotka hasičů musela vytýčit zvláštní zónu a postavit dekontaminační stanoviště. První také na místo dorazili specialisté v protichemických oblecích.

Foto: Jana Pechová, Právo

Jejich kolegové v jednorázových oblecích zatím v havarovaných vozech dostatečně vzdálených od epicentra úniku kyseliny označovali identifikačními štítky zraněné.

Foto: Jana Pechová, Právo

V rychlém sledu pak hasiči zahájili dopravu zraněných k dekontaminačnímu stanu. Teprve po dekontaminaci totiž mohli zranění putovat do rukou záchranky čekající mimo pásmo Dvouhodinové společné cvičení jednotek integrovaného záchranného systému z Vysočiny bylo letošní třetí akcí svého druhu v kraji.

Foto: Jana Pechová, Právo

Foto: Jana Pechová, Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám