Hlavní obsah

Požár v Nejdku vyhnal na ulici na čtyřicet lidí

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdek

Zhruba čtyři desítky lidí musely ve čtvrtek před půl desátou večer kvůli požáru vyběhnout z panelového domu v Gagarinově ulici v Nejdku na Karlovarsku.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Článek

„V osmém patře desetipodlažního panelového domu začala před půl desátou večer hořet kuchyňská linka,“ uvedla mluvčí karlovarského krajského hasičského sboru Alena Ryvolová.

„Zhruba tři desítky obyvatel dům kvůli požáru opustily, takže hasiči nemuseli přistoupit k jejich evakuaci,“ uvedla nejdříve mluvčí s tím, že na místě zasahovalo sedm hasičských jednotek. Později se ukázalo, že postižených bylo zhruba o deset více.

„Zhruba za hodinu byl požár lokalizován,“ dodala Ryvolová, podle které se pak obyvatelé domu začali vracet do svých bytů.

„Vlivem požáru ale prasklo topení, které napáchalo v domě další škody,“ poznamenala mluvčí s tím, že příčina požáru je zatím v šetření. „Stejně jako výše škod, které požár způsobil,“ uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám