Hlavní obsah

Pohřešovaného našel policejní pes, byl mrtvý

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Po více než dvou týdnech se podařilo vypátrat pohřešovaného sedmapadesátiletého muže z Újezdce u Přerova. V úterý objevil jeho mrtvolu při pátrací akci poblíž této obce policejní pes.

Foto: František Iván, ČTK

Psovod se služebním psem Axanem vypátral v lesíku v prostoru mezi Újezdcem a Tučínským potokem ležící osobu. Ilustrační foto

Článek

„Muž byl pohřešován od 5. října, kdy odešel z domova se svým psem směrem do zahrad za obec. Od této doby již nebyl spatřen a domů se vrátil pouze jeho pes. Pohřešovaný o sobě nepodal žádnou zprávu,“ řekla Právu ve středu přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Následně se podle ní uskutečnilo několik pátracích akcí v lokalitách v blízkosti Újezdce. Nasazeny do nich byly dvě desítky policistů a rovněž policejní psovodi se služebními psy. „Prohledávali zahrádky a travnaté křovinaté plochy v Újezdci ve směru na tzv. Švédské šance, dále příkopy podél komunikace ve směru na Želátovice, remízek poblíž kopce Tmeň, ovocný sad, polní cesty, přilehlé porosty včetně remízků, křovin a bývalého vojenského bunkru Švédské šance,“ uvedla mluvčí.

Úspěšná byla pátrací akce až v úterý, kdy probíhala mezi obcemi Újezdec, Horní Moštěnice a Beňov. „Psovod se služebním psem Axanem vypátral v lesíku v prostoru mezi Újezdcem a Tučínským potokem ležící osobu. Následně bylo zjištěno, že se jedná o tělo pohřešovaného muže. Byl mrtev,“ dodala Sedláčková.

U zemřelého byla nařízena kvůli určení příčiny úmrtí soudní pitva. Na těle nebyly shledány žádné stopy násilí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám