Hlavní obsah

Řidič na namrzlém mostě havaroval, srážku s druhým autem nepřežil

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studénka

Zřejmě první oběť přicházející zimy na silnicích Moravskoslezského kraje si vyžádala páteční ranní nehoda ve Studénce na Novojičínsku. Při čelním střetu dvou osobních aut zahynul 44letý šofér z Kopřivnice.

Foto: Petr Nový, Novinky

Záchranářům se již nepovedlo řidiče resuscitovat.

Článek

Tragická nehoda se stala okolo šesté hodiny. „Muž řídil vozidlo BMW ve směru od Studénky. Nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a na namrzlém mostě dostal smyk, přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím Škoda Fabia, se kterou jela jednapadesátiletá řidička od Nové Horky,“ popsal srážku novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík. Řidič zemřel na místě nehody.

„Zůstal zaklíněn ve vozidle, kde se jej posádka záchranné služby pokoušela resuscitovat. Snaha o jeho záchranu však nebyla úspěšná, pacient utrpěl vícečetná poranění, jimž na místě podlehl,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Druhý účastník srážky, řidička škodovky, byla v době příjezdu záchranářů při vědomí a komunikovala. „Její zranění v oblasti hrudníku a horní končetiny zasahující lékař kvalifikoval jako lehká až středně těžká. Žena byla transportována do nemocnice v Novém Jičíně a předána do péče chirurgické ambulance.“

U oběti bude provedena pitva, která řekne, zda řidič nebyl v době nehody pod vlivem návykové látky. „U řidičky byl odběr krve proveden v nemocnici,“ doplnil policejní mluvčí Tomšík s tím, že kvůli srážce aut byla silnice uzavřena téměř do 10 hodin. Škoda na vozidlech je přes 200 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám