Hlavní obsah

Vlak narazil na Chrudimsku do auta, dva lidé se zranili

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim
Aktualizováno

Po úterní tragické srážce osobního vlaku s dodávkou na železničním přejezdu ve Slatiňanech, kde zemřeli dva lidé, došlo ve středu dopoledne na Chrudimsku k další podobné havárii. Tentokrát se srazil vlak s felicií pick-up na nechráněním železničním přejezdu se světelnou signalizací na trati ve směru na Kostelec u Heřmanova Městce.

Článek

„Při nehodě se lehce zranili dva lidé,“ uvedla Právu mluvčí hasičů Vendula Horáková. Řidiče felicie ošetřili záchranáři na místě a spolujezdce převezli do nemocnice. Podle informací hasičů oběma zachránilo život to, že byli připoutáni.

„Ve vlaku nikdo zraněn nebyl. Bližší okolnosti nehody zatím vyšetřujeme,“ uvedla mluvčí chrudimské policie Věra Hamáčková. Na místo míří inspektor Drážní inspekce.

„To, zda byla světelná signalizace v pořádku, prokáže obrazový záznam zařízení,“ řekl mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla. Podle dostupných informací svítila na výstražném zařízení v době nehody červená světla.

Reklama

Výběr článků

Načítám