Hlavní obsah

V josefovské pevnosti řádil oheň

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaroměř

Na střeše a bytovém domě v bývalé pevnosti Josefov u Jaroměře v úterý večer hořelo. Požár vzplál v rohovém domě v ulici Arnošta Heidricha v deset hodin večer.

Článek

Přízemí domu o rozměrech 80 krát 30 metrů je využíváno k podnikání, v prvním patře se nachází třináct bytových jednotek. Z nich museli městští strážníci při zásahu evakuovat pětadvacet osob. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu zhruba za 1,5 hodiny, zasahovalo celkem devět jednotek hasičů, použita byla i výšková technika.

Požár zřejmě vypukl právě v půdním prostoru odkud se rozšířil na střechu z dřevěných trámů a pálených tašek.

Po příjezdu hasičů na místo byla část střechy na ploše zhruba 25 krát 30 metrů v plamenech. Hasiči nasadili na uhašení požáru celkem deset vodních proudů a požár likvidovali jak z automobilového žebříku, tak z plošiny.

"Voda byla k místu události dovážena kyvadlovou dopravou cisternami z nedalekého vodního zdroje. Kvůli hustému kouři museli hasiči zasahovat v dýchacích přístrojích. Požár se jim podařilo dostat pod kontrolu ve 23:26 hodin,“ doplnila mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Ještě ve středu ráno pokračovali hasiči v dohašování ohnisek požáru a rozebírání zničené části střešní konstrukce. Příčiny vzniku požáru šetří hasiči a policisté. Škoda je předběžně vyčíslena na čtyři milióny korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám