Hlavní obsah

Za veřejnou onanii si posedí muž z Kopřivnice skoro dva roky

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednadvacet měsíců za mřížemi stráví kvůli sebeukájení na veřejnosti jednatřicetiletý Pavel Šula z Kopřivnice. V pátek o tom rozhodl Krajský soud v Ostravě, když zamítl Šulovo odvolání proti červencovému rozsudku Okresního soudu v Novém Jičíně. Verdikt ostravského soudu je konečný.

Foto: Pavel karban, Právo

Pavel Šula se skrývá před objektivem fotoaparátu.

Článek

Šula byl v minulosti několikrát potrestán za majetkovou trestnou činnost, výtržnictví a ublížení na zdraví. S obnažováním na veřejnosti začal podle senátu krajského soudu už v roce 1996, za což dostal obecně prospěšné práce. Vloni v listopadu a letos v březnu však „přitvrdil“ a poblíž jedné z mateřských škol se veřejně ukájel.

„Pouze jsem čůral a pak ho otřepal,“ bránil se obžalovaný už u okresního soudu a odmítal, že by se uspokojoval na ulici. Dvě svědkyně ale potvrdily, že masturboval.

Za dva případy veřejné onanie, kvalifikované jako trestný čin výtržnictví, vyměřil novojičínský soud letos v červenci Šulovi trest ve výši 18 měsíců nepodmíněně. On se proti němu ale odvolal. „Kvůli nevinně a nespravedlivému odsouzení,“ zopakoval před krajským soudem důvody odvolání. To ale krajský soud dnes zamítl jako neopodstatněné. „Trest není nepřiměřený, k jeho výši přispěla recidiva obžalovaného,“ řekla soudkyně krajského soudu Alexandra Erbanová s tím, že rok a půl si Šula odsedí, tak jak rozhodl okresní soud, a to ve věznici s ostrahou. 

K potvrzenému roku a půl navíc Šulovi, jenž se léta nestýká s otcem, bývalým lidoveckým senátorem Jaroslavem Šulou, a přebývá v azylovém domě, přibyly další tři měsíce ve vězení. V pátek 2. října se stal totiž pravomocným další, týden starý, rozsudek novojičínského soudu za jiné dva případy veřejného sebeuspokojování. K nim došlo letos 9. června v podvečer na Záhumenní ulici a 30. července asi v 15 hodin na Nádražní ulici v Kopřivnici.

Šula na rozhodnutí soudu nijak nereagoval. „Hmmm,“ hlesl pouze a sklopil hlavu. Do vězení půjde přímo z vazby, v níž pobýval od 30. července, kdy ho kopřivničtí městští strážníci chytili takřka přímo u masturbace.

Reklama

Výběr článků

Načítám