Hlavní obsah

Strážníci vyjíždějí i kvůli negativní energii a houkající sově, nadarmo

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Velkou trpělivostí nad vrtochy některých občanů se někdy musí obrnit ostravští strážníci. Po příjezdu na „místo činu“ v některých případech nevěří vlastním očím a uším. V posledních týdnech zažili hned několik velmi kuriózních situací.

Článek

Nedávno hlídka městské policie dorazila do jednoho panelového domu v Ostravě-Dubině, kam ji zavolala nedávno 53letá žena kvůli nesnesitelným problémům se sousedy.

„Tvrdila, že její sousedé, kteří bydlí v bytě nad ním, mají přes koupelnu nataženy dráty, pomocí kterých k ní posílají negativní energii. V důsledku toho se prý vždy zhorší i její zdravotní stav,“ uvedla mluvčí strážníků Vladimíra Zychová. Dodala, že hlídka byla v této situaci naprosto bezradná. „Po chvíli se strážníkům přece jen podařilo ženu uklidnit, museli jí ale slíbit, že sousedům domluví,“ dodala Zychová.

Další hlídka strážníků v minulých dnech zasahovala v Ostravě-Hrabůvce na základě oznámení 36leté ženy, která byla obtěžovaná dohazovačkou. Prý se jí nemohla zbavit.

„Přítelkyně jí dohazovala muže a přemlouvala jí, aby se s ní seznámila. Svobodná žena však seznámení odmítala a ve chvíli, kdy nátlak ze strany kamarádky překročil únosnou mez, zavolala na pomoc strážníky,“ řekla mluvčí s tím, že kompetence strážníku byly v tomto případě velmi omezené. „Ale alespoň se pokusili dohazovačce domluvit, že vztahy své kamarádky by měla nechat na ní samotné,“ dodala.

Další kuriózní výjezd strážníků způsobil rozhořčený občan, který v jednu letní noc nemohl usnout kvůli údajně nesnesitelného křiku, který se ozýval z Komenského sadů. „Strážníci po chvíli usilovného hledání našli původce onoho hluku. Šlo o sovu, sedící na stromě ve výšce osmi metrů. To ale byli všechno, co strážníci mohli udělat. Zamezit přirozenému projevu volně žijících zvířat skutečně nedokážou,“ konstatovala Zychová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám