Hlavní obsah

Z vyšehradských hradeb se zřítila 18letá dívka

Právo, Novinky, Petr Blahuš, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

K velkému neštěstí spěchali na pomoc v noci na čtvrtek pražští záchranáři. Z vyšehradských hradeb se do hloubky zřítila teprve 18letá dívka. Při pádu utrpěla vážná poranění, se kterými byla převezena do nemocnice.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Dívka se zřítila z hradeb pražského Vyšehradu.

Článek

Na místo události byly ihned vyslány obě naše posádky, první z nich dorazila na místo už v osmé minutě od přijetí tísňového volání. "Dívka utrpěla vážná a mnohočetná zranění, polytrauma. Kromě podezření na úraz hlavy a zlomeniny lékař nemohl vyloučit ani vnitřní zranění,“ řekla Právu mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Záchranáři podle ní proto mladé pacientce zprůchodnili dýchací cesty intubací, napojili ji na umělou podporu dýchání a ve vážném stavu převezli na akutní příjem vinohradské nemocnice.

Případem se už zabývá také pražská policie. "Vyšetřujeme to jako pád ze skály. U zraněné dívky nebylo zjištěno požití alkoholu,“ řekla Právu mluvčí pražských policistů Iva Knolová.

Reklama

Výběr článků

Načítám