Hlavní obsah

Útok na Topolánka neobjednal nikdo z ODS, říká policie

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav
Aktualizováno

Policie v Břeclavi jednoznačně vyloučila, že by si útok na Mirka Topolánka objednal někdo z ODS. Jak uvedl vyšetřovatel případu Aleš Kocourek z Břeclavské policie, je již stoprocentně vyloučeno, že by útok objednal někdo z Topolánkova týmu.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Zleva Kamila Haraštová, mluvčí břeclavské policie, šéf břeclavské kriminálky Josef Michálek a vyšetřovatel případu Aleš Kocourek.

Článek

"To už můžeme stoprocentně vyloučit. Přitom jsme vyšetřovali a objednatele hledali v mnohem větším okruhu, než uvedli podezřelí,“ uvedl Kocurek.

Ten také doplnil, že čtyři stíhaní mladíci sice sestavili domnělý identikit objednatele, ale policie se domnívá, že jde o výmysl. "Podobiznu nicméně zatím nezveřejníme, protože se může jednat o popis člověka, který s případem nemusí mít vůbec nic společného,“ doplnil vyšetřovatel.

Podle něj mladíci, kteří byli vyšetřováni zcela legitimním a standardním způsobem, byli všichni již dříve stíháni a souzeni pro násilnou trestnou činnost. Z jejich výpovědi vyplývá, že údajný objednavatel jim měl zaplatit zálohu 50 000 a dalších 160 000, pro každého 40 000, měli dostat později.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Muži, kteří údajně napadli Mirka Topolánka, čekají před budovou pražské policie.

Advokátka obviněných Klára Slámová odmítla policii i za své klienty jakoukoli spolupráci. Obvinění nedokázali dosvědčit, že by opravdu dostali zálohu, jak s ní naložili a kdo jim slíbil zmíněné vyúčtování. 

Policie vyslechla 51 svědků přímo z koupaliště, kteří útok viděli. Čtveřice házela podle policie prokazatelně syrovými vejci a štěrkem, doslova "kamením o velikosti srstky“.

Policisté jsou také stoprocentně přesvědčeni, že zranění bylo způsobeno právě tímto způsobem. Tři byli již pravomocně obviněni, čtvrtému bude obvinění doručeno osobně.

Hrozí jim za výtržnictví až dva roky. Všechny zaznamenané nadávky směřovaly přímo na Topolánka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám