Hlavní obsah

Policie v Ostravě vyšetřuje brutální týrání předškoláka

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští kriminalisté odhalili závažný případ brutálního týrání pětiletého chlapce. Policie v minulých dnech obvinila 44letého muže z toho, že nejméně od začátku letošního července nepřiměřeně trestal pětiletého syna své družky. Bití a týrání vyvrcholo minulý čtvrtek, kdy muž chlapce zbil tak surově, že skončil v péči lékařky. Ta na případ upozornila policii.

Článek

"Muž nechával chlapce opakovaně klečet celé dny v koupelně nebo pod stolem. Měl také chlapci svazovat zezadu ruce, bít jej hadicí do hlavy, krku i po celém těle. K bití údajně používal také vařečku a opasek,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Dodala, že otec chlapce trestal za to, že bral svým mladším sourozencům kojeneckou láhev.

Na týrání upozornila policii lékařka, kterou muž s chlapcem zraněným v obličeji, navštívil minulý čtvrtek. "Podezřelý muž měl lékařce sdělit, že chlapec upadnul v bytě a zranil se při tom. Pečlivou a zkušenou lékařku ale nezmátl. Při prohlílde zjistila na těle dítěte známky týrání a přivolala policisty,“ dodala Holčáková.

Policejní komisař muže obvinil z trestného činu týrání svěřené osoby a podal podnět k jeho vzetí do vazby. Hrozí mu až tři roky vězení. Ke svému obvinění odmítl vypovídat, mluvit před vyšetřovateli odmítla i matka týraného dítěte.

Aby nedocházelo k další traumatizaci malého chlapce, policisté jeho výslech provedli ve speciální výslechové místnosti. "Sdělení malého svědka je v této místnosti zaznamenáváno technikou, aby nemusel být výslech prováděn opakovaně a aby nedocházelo znovu k traumatizaci dítěte. Záznam může být opakovaně využit všemi na věci zúčastněnými orgány, bez nutnosti další přítomnosti oběti,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám